Enea

Enea

Enea načrtuje in izdeluje očarljivo in robustno pohištvo v Baskiji, Španiji. Uporablja inovativne inženirske tehnike in sodeluje z izbranimi oblikovalci za ustvarjanje kosov za bivanje, delo in javne prostore.

Ponos, ki ga čutijo za svoje delo, čutijo tudi za svojo okolico: njene pokrajine, ljudi in tradicije. Kar so ustvarili je neločljivo povezano s tem, kar je okoli njih.
Zanesljivost pohištva je v veliki meri posledica strokovnega znanja s cevastim jeklom, ki je edinstven in specifičen; od njegove uporabe, vrhunske kakovosti, do posameznih delov in sistema spajanja. Kakovost končne obdelave je vgrajena v proces. Veliko so vložili v razvoj edinstvenih barv in lakov, ki dajejo lastne barvne možnosti, večjo prilagodljivost in večje prihranke. Moč Enea je v skupnem in inovativnem pristopu k industrijskim procesom. Združujejo leta preiskav z znanjem industrijskih oblikovalcev, izdelujejo zanesljive in estetsko prijetne rešitve za sedenje.

Beseda oblikovanje je v Enei je kratica za opredelitev kompleksnega vesolja, ki nenehno hrani in bogati proizvodni proces. Verjamejo, da so dobro zasnovani izdelki rezultat dolgotrajnih odnosov z oblikovalci. Vsi izdelki so nastali v tesni povezavi z oblikovalci, kot so Lievore Alther Molina, Estudi Manel Molina, Josep Lluscà ter Gabriel Teixidó. Njihova nagrajena usmeritev in poglobljeno razumevanje proizvodnje in funkcionalnosti sta bili ključnega pomena pri oblikovanju portfelja izdelkov. Ravno zato je Enea danes postala ključna izbira za arhitekti v več kot 30 državah.

www.eneadesign.com