Asecos

Asecos

Ime asecos je sestavljeno iz naslednjih besed: approved | security | ecology | solutions – za varnost in zaščito okolja pri ravnanju in shranjevanju nevarnih snovi. Varnost in zaščita zdravja sta spodbuda za razvoj izdelkov, ki nudijo najvišjo stopnjo zaščite in udobja pri vsakodnevnem delu.

Inovacije, varnost in varstvo okolja pri ravnanju z nevarnimi snovmi – to je tisto, s čimer Asecos deluje z največjo zavezanostjo v petih poslovnih oddelkih. Intenziven dialog s kupci daje navdih za nove ideje in rešitev. Glavna kompetenca je razvoj, gradnja in izdelava ognjevarnih varnostnih omar za shranjevanje.

Vse se je začelo s področja varnostnih omar za shranjevanje vnetljivih tekočin in plinskih jeklenk. Danes proizvodni portfelj vsebuje več kot 3.000 izdelkov, med drugim: delovne postaje za nevarne snovi, farmacevtske izpušne črpalke, filtri za cirkulacijo zraka, odvajalne enote in ventilatorje, sistemi pladnjev, kontejnerji in depoji za nevarne snovi, police, sistemi za ravnanje s sorbenti, varnostni tuši, varnostne posode, komore za kadilce in čistilniki zraka.

Danes je Asecos svetovni vodilni proizvajalec varnostnih omar za shranjevanje v skladu z evropskim standardom EN 14470, del 1 in 2.

www.asecos.com